Follow

Bagaimana cara untuk saya membuka akaun?

Buka akaun dengan langkah-langkah mudah ini:

  • Buka Hornet dan pergi ke seksyen profil
  • Pergi ke "Pengaturan / Aturan" (ikon roda geligi di bahagian atas sebelah kanan)
  • Ketik “Akaun / Akun”
  • Ketik “Daftar Secara Percuma (Sign up)”
  • Masukkan e-mel dan kata laluan
  • Ketik "Sign up"

 

Membuka akaun melalui Facebook:

  • Buka Hornet dan pergi ke seksyen profil
  • Pergi ke "Pengaturan / Aturan" (ikon roda geligi di bahagian atas sebelah kanan)
  • Ketik “Akaun / Akun”
  • Ketik “Daftar Secara Percuma / Sign up”
  • Ketik “Sign up with Facebook”
  • Ikut arahan yang diberikan

 

Ingin menjadi sebahagian dari komunitas Hornet? Kami mahukan anda! Sertai kami di sini.

Was this article helpful?
1 out of 1 found this helpful
Have more questions? Submit a request

23 Comments

  • 0
    Avatar
    Andre Arfan Noval

    I cannot login mu account

  • 0
    Avatar
    Karimtyo03

    Tolong di buka

  • 0
    Avatar
    Karimtyo03

    Buka

  • 0
    Avatar
    Karimtyo03

    Profil

  • 0
    Avatar
    Rijaldr1480

    I can't open my account

  • 0
    Avatar
    Henri Landi Panjaitan

    Hallo Admin Hornet ,,
    I am Henri a hornet application user.
    I want to ask, why if every time I register in a hornet application there is always a problem (I signed up using facebook).
    Please help from Admin Hornet.
    I wait for more info.
    Thank you


  • 0
    Avatar
    Papah Om Dhika

    Akun hornet saya ditangguhkan bagaimana cara membukanya kembali

  • 0
    Avatar
    revan_richardo

    Pls open my account suspended

  • 0
    Avatar
    Roni Robert

    Please open my account :(

  • 0
    Avatar
    satriasmith06

    Why your suspended my account ??
    Menurut saya saya menempatkan gambar bugil, prostitusi dan lainnya. Bisakah Anda membuka akun saya yang ditangguhkan? Tolong bisa anda buka dan teruskan lagi akun saya ... satriasmith06@gmail.com

  • 0
    Avatar
    adhe sam

    Saya ta bisa lagi buka account saya tolong buka.!

  • 0
    Avatar
    Okie Arfian

    Tolong dong buka lagi akun gue okiearfian94@gmail.com
    Selama pake hornet baru sekali kaya begini , padahal gada photo yg macem"

  • 0
    Avatar
    Okie Arfian

    Tolong dong buka lagi akun gue okiearfian94@gmail.com
    Selama pake hornet baru sekali kaya begini , padahal gada photo yg macem"

  • 0
    Avatar
    Dhell C'cikal Thea

    tolong buka akun saya dhellcbri89@gmail.com

  • 0
    Avatar
    Dhika Prasetyo

    Iya ko Saya juga sama 3x akun Saya di blokir, pdhl gak ada yang macem2

  • 0
    Avatar
    Hamzah Syaputra

    Buka lagi akun hornet saya syaputrahamzah23@gmail.com

  • 0
    Avatar
    Putra Riski Pratama

    Tolong donk buka lg akun saya..saya gk prnh macem" tp knp d blokir

  • 0
    Avatar
    Asep Ipul Adila

    Kenapa akun di blokir buka lagi blokir nya

  • 0
    Avatar
    Yohanes Hakeng

    Please buka akun saya dengan email yohanes_sehati@yahoo.com

  • 0
    Avatar
    andi30252

    Baru mau pakai dah gx bisa ke buka tolong buka in
    andi30252@gmail.com

  • 0
    Avatar
    Jejebandker86

    Plis tolong bukain akoun saya lagi plis

  • 0
    Avatar
    Jejebandker86

    Jujur aku gak ngerti knapa tiba2 akoun saya di blokir padahal perasaan saya tdk macam macam.apa kah ada jail?

  • 0
    Avatar
    Edo Rado

    Buka akun saya edorado@gmail.com please

Please sign in to leave a comment.
Powered by Zendesk