Follow

Bagaimana untuk tidak membenarkan pengguna lain berkongsi/berbagi profil saya?

Bila anda melihat profil lain akanakan nampak nama pengguna, di dalam bentuk “@namapengguna”. Setiap anggota/ahli Hornet mempunyai nama pengguna yang unik. Profil juga boleh di akses dari telefon peranti/perangkat yang dilengkapi dengan Hornet, melalui URL http://hrnt.me/namapengguna (alamat URL ini tidak akan berfungsi selain dari aplikasi Hornet)

Ketika melayari/menjelajahi Hornet, anda boleh mengetik mana-mana profil untuk berbagi/mengongsikannya dengan orang lain.(Anda boleh menyalin ke papanklip, hantar melalui SMS, emel atau kepada salah satu profil kegemaran/favorit anda di Hornet)

Jika anda lebih suka profil anda tidak dibagi/dikongsi, ikuti langkah-langkah ini:

  • Buka Hornet dan pergi ke seksyen profil
  • Tekan butang "Sunting Profil / Edit Data Diri" bersebelahan dengan foto anda
  • Turun ke “Bagi/Kongsi Profil” dan matikan.

 

Mematikan fungsi ini menjadikan:

  1. Profil anda tidak boleh di bagi/kongsi – butang pada profil anda tidak akan berfungsi.
  2. Hornet URL anda (http://hrnt.me/namapengguna) tidak akan berfungsi jika ada yang cuba melawatinya/mengunjunginya- mereka akan di bawa ke laman web rasmi Hornet.

 

Ingin menjadi sebahagian dari komunitas Hornet? Kami mahukan anda! Sertai kami di sini.

Was this article helpful?
0 out of 0 found this helpful
Have more questions? Submit a request

1 Comments

  • 0
    Avatar
    Nanang Rully D

    Kenapa akun saya di blokir??

Please sign in to leave a comment.
Powered by Zendesk